Afbeelding
Foto: Bussums Nieuws

Rij-instructeur komt om bij ongeval met trein

actueel

UPDATE 14.15 UUR

Een drama vandaag op de spoorwegovergang aan de Herenweg in Bussum. Een trein botste daar even na elf uur op een lesauto. De rijinstructeur overleefde het ongeval niet. Over de toedracht is nog niets bekend. De politie doet daar onderzoek naar en kan nog geen mededelingen doen. Volgens ooggetuigen sloeg de motor af net op het moment dat de auto op de spoorwegovergang stond. Deze kon niet meer worden gestart.

De auto stond nog half op het spoor op het moment dat de intercity vanuit Hilversum naderde. De treinmachinist toeterde flink om de bestuurder van de auto te waarschuwen. Dat bleek tevergeefs, de auto kon niet meer wegkomen. De machinist trapte hard op de rem, maar knalde vervolgens wel hard op de auto. De zwaargehavende auto kwam verderop tot stilstand. De bestuurster van de auto, een leerling, kon zichzelf op tijd redden. De rijinstructeur lukte dat niet en overleed nagenoeg meteen ter plaatse. De leerlinge was totaal in shock.

De passagiers van de trein bleven ongedeerd, maar waren vanzelfsprekend erg geschrokken. Een van de passagiers laat weten dat vooral de harde knal veel indruk maakte. "Het ging heel hard, we schrokken allemaal. Je merkte daarna dat een paar mensen eerst verbaasd om zich heen keken. Anderen reageerden erg emotioneel. Er begonnen ook kinderen te huilen. Vreemd om mee te maken."
Na het ongeluk heeft het treinverkeer een groot deel van de dag stilgelegen. De passagiers konden na anderhalf uur hun reis vervolgen.

Tekst Sjoerd Stoop, foto's Bussums Nieuws. 

De plaats van het ongeval is afgezet.
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 21 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1