Afbeelding

Proef: Kandidaten CCV extra gecontroleerd

actueel

De divisie CCV van het CBR is in de regio's Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland met een pilot gestart waarbij het ID-bewijs van kandidaten wordt gecontroleerd aan de hand van een extra echtheidskenmerk.

Voor aanvang van het examen, of een cursus, wordt altijd het ID-bewijs van kandidaten gecontroleerd. Door nieuwe technieken is het nu mogelijk om, naast de bestaande controles die met het blote oog worden gedaan of door middel van een retro-check, ook controles uit te voeren op een digitale wijze. CBR voert een pilot uit om ervaring op te doen met deze nieuwe manier van controleren.
Met behulp van een mobiele telefoon wordt de chip in het rijbewijs gecheckt. Door de chip te controleren kunnen wij zien of de gegevens die op het rijbewijs staan, bijvoorbeeld de foto en de geboortedatum, overeenkomen met de gegevens die op de chip in het rijbewijs staan. Op de chip staat niet meer informatie dan op de ID-kaart zelf.

Wanneer de gegevens niet met elkaar overeenkomen, en er sprake is van identiteitsfraude, dan wordt aangifte gedaan tegen de kandidaat. Deze procedure is gelijk aan de huidige procedure bij identiteitsfraude. De gegevens van de chip worden niet opgeslagen op de telefoon.
 

Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 23 uur geleden 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5