Afbeelding

Wetgeving Begeleid rijden blijft maar uit

actueel

Het zou niet te lang duren voordat begeleid rijden (2toDrive) wetgeving zou worden, maar we zijn inmiddels vier maanden verder en nog steeds is niet duidelijk wanneer begeleid rijden definitief wordt ingevoerd. het is niet denkbeeldig dat er nog een paar maanden overheen gaan.

Het experiment dat de voormalige minister van Infrastructuur en Milieu Schultz is officieel gestart op 1 november 2011. Schultz besloot, nadat is gebleken dat 2toDrive bijdraagt aan de verkeersveiligheid, begeleid rijden om te zetten in wetgeving, maar daar is het tot op heden nog niet van gekomen. Iedereen ging ervan uit dat de wetgeving snel zou volgen, maar nu, vier maanden later, is daar nog geen enkel zicht op.
Het CBR liet destijds weten dat dit alleen gevolgen heeft voor jongeren die op 1/11 nog geen 16 jaar zijn. Zij kunnen namelijk niet starten met het opleidings- en examentraject voor begeleid rijden. "De wet zal naar verwachting definitief ingevoerd zijn voordat deze jongeren 16,5 jaar zijn, dus deze jongeren kunnen gewoon starten met praktijklessen. Alleen even wachten met het theorie-examen. Het gaat om een heel klein aantal kandidaten. Wij schatten ongeveer 20 per maand. We gaan hen persoonlijk benaderen", liet het CBR begin november weten, in de hoop dat dit snel zou zijn opgelost.
Maar die jongeren die op 1 november 16 jaar werden, zijn inmiddels vier maanden ouder en voor hen begint de tijd te dringen. En elke maand dat wetgeving uitblijft, loopt het aantal gedupeerden op.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 3 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1