De ervaring leert dat het CBR veel waarschuwt bij constateringen die strijdig zijn met de bepalingen van de CBR inschrijfovereenkomst.
De ervaring leert dat het CBR veel waarschuwt bij constateringen die strijdig zijn met de bepalingen van de CBR inschrijfovereenkomst.

Nationale ombudsman maant CBR website te verbeteren

actueel

De informatie op de website van het CBR over herkeuringen in relatie tot een depressie moet worden verbeterd. Dit vindt de Nationale ombudsman. "Het is belangrijk dat rijbewijshouders weten welke invloed ziekten of aandoeningen op hun rijgeschiktheid hebben. Over een aantal andere ziekten of aandoeningen is wel informatie voorhanden, maar over depressie is geen informatie te vinden", stelt de ombudsman.

De aanleiding is een klacht van een vrouw met suikerziekte die daarnaast een depressie had en daarvoor bij een psychiater loopt. De vrouw wilde haar rijbewijs verlengen en kwam erachter dat ze pas na een jaar weer rijgeschiktheid kon worden verklaard. Daar was ze door overvallen, want op de website is deze informatie niet te vinden. Dat vindt de Nationale ombudsman een omissie. Bovendien vindt hij dat het niet kan dat het CBR dit allemaal in een brief heeft laten weten in plaats van dat de vrouw persoonlijk is geïnformeerd. De aanbeveling richting CBR is om de website aan te passen en om persoonlijk met de vrouw contact op te nemen.  

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 16 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2