Afbeelding

'Bij aanpak tekort truckchauffeurs ook graag geld voor instructeurs en examinatoren'

actueel

Als er weer (net als in 2006) een taskforce komt die het schreeuwend tekort aan vrachtwagenchauffeurs moet aanpakken, dan moet niet alleen worden gekeken naar het tekort aan chauffeurs, maar ook aan het tekort aan rijinstructeurs en examinatoren bij het CBR. Daar mag dan best een flinke pot geld voor worden klaar gezet.

Dit pleidooi is van Frank Hoornenborg, voorzitter van BOVAG Rijscholen, die dit schrijft in zijn column in Rij-instructie. Hoornenborg constateert daarin dat er een enorme behoefte is aan truck-en buschauffeurs (op 1 januari 2018 waren er 285.000 buschauffeurs tegenover 370.000 vier jaar geleden). De branche kan inmiddels de vraag naar chauffeursopleidingen amper aan en de wachttijden bij het CBR lopen flink uit de pas. "Je zou dus denken dat er juist heel veel meer grootrijbewijsbezitters bij komen, maar nee dus. Wij hebben echter ook te maken met tekorten: te weinig goede instructeurs en te weinig examinatoren voor deze categorieën. En ook wij werken ons suf, net als het CBR. Mocht er nou weer eens zo'n idee voor een taskforce ontstaan, dan mag er een flinke pot geld worden neergezet voor niet alleen meer kandidaten, maar ook meer instructeurs en examinatoren", aldus Hoornenborg.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1