Afbeelding

Grote prijsverschillen in onderzoek ADHD

actueel

Er zijn enorme prijsverschillen in Nederland van een rijgeschiktheidsonderzoek door een psychiater, bijvoorbeeld in het geval van een spectrum stoornis (zoals ADHD). Je kunt terecht voor 105 euro, maar het kan ook 255 euro kosten. Wat de grote verschillen veroorzaakt, is niet helder.

Rij-instructie deed een analyse naar de tarieven van de 36 psychiaters die door het CBR zijn geselecteerd om onderzoek te doen en constateert grote verschillen. De bandbreedte van de tarieven ligt tussen 105 euro en 255 euro. Verder blijkt dat voor een aantal psychiaters in de lijst het keuren van jonge mensen louter een avond- of weekendbezigheid. En ook: Flevoland is een witte vlek in de lijst. Op de meest actuele lijst van het CBR staat dr. Ravelli in Almere, maar hij laat op zijn website weten dat hij sinds 1 november dit jaar niet meer keurt.

De complete analyse inclusief een uitgebreide reactie van het CBR staat in nieuwste Rij-instructie die bij de abonnees op de mat ligt. Ook abonnee worden? Dat kan hier.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 1 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken gisteren
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1