Het beeld op mijn.cbr.nl
Het beeld op mijn.cbr.nl

Nieuwe vragenlijst voor Gezondheidsverklaring op vernieuwd mijn.cbr.nl

actueel

Sinds afgelopen maandag heeft het klantenportaal van het CBR Mijn.cbr.nl een nieuw startscherm binnen en er is een nieuwe vragenlijst voor de Gezondheidsverklaring voor het A, B(E) of T-rijbewijs. Deze vragenlijst bevat meer vragen en is volgens het CBR duidelijker, logischer en responsive (geschikt voor gebruik op tablet, smartphone en pc).

De veranderingen passen in een stapsgewijze aanpassing van het klantenportaal, waarmee maandag is gestart. de aanpassing van de vragenlijst was al eerder aangekondigd. het is volgens het CBR nu  gemakkelijker om de vragenlijst goed in te vullen en benodigde informatie wordt gerichter opgehaald. "Het moet ertoe leiden dat mensen gerichter worden verwezen voor een medische beoordeling", aldus het CBR. Ook de veiligheidsgraad is verhoogd. "Omdat het gaat om het uitwisselen van medische gegevens vragen we nu om in te loggen met DigiD met sms-verificatie."

Dit jaar komt er onder andere nog een nieuwe vragenlijst voor mensen van 75 jaar en ouder en voor mensen die hun groot rijbewijs willen verlengen. In de toekomst gaat ook het reserveren van het theorie-examen en het machtigen van de rijschool via dit vernieuwde portaal verlopen. 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1