Oud RIV-ers vormen Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsverbetering Rijschoolbranche

Algemeen

Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsverbetering Rijschoolbranche (LBKR). Dat is de nieuwe naam waaronder Gerda van Voorst, Margreet Arkema, Bert de Weerd en Jos Post in vervolg zullen opereren. Het doel van de LBKR is hetzelfde als het doel dat Rijscholen in Verzet (RIV) heeft: de sanctie van de praktijkbegeleiding af halen.

De LBKR gaat verder op de ingeslagen weg die RIV ook is ingeslagen. RIV blijft inmiddels gewoon bestaan en richt zich eveneens op ' De praktijkbegeleiding en met name op de sanctie die desastreuze gevolgen kan hebben voor rijinstructeurs, rijschoolhouders en leerlingen. RIV claimt op de eigen website die weer online is dat het volgende week dinsdag een petitie gaat aanbieden aan de Tweede Kamer.
De LBKR hoopt onder andere in gesprek te komen met de brancheorganisaties VRB, FAM en BOVAG Rijscholen, maar die hebben de toegestoken hand in eerste instantie afgewezen vanwege de soms opgefokte reacties en beledigingen aan het adres van de brancheorganisaties en hun vertegenwoordigers. De LBKR heeft vooralsnog nog geen website.

  

!
Afbeelding
CBR stopt met publiceren gemiddelde lesprijs 15 uur geleden 5
Afbeelding
Scootmobiel vormt toenemend gevaar op de weg 17 uur geleden 3
Afbeelding
Minder gordels en kinderzitjes gebruikt 17 uur geleden
Afbeelding
Meer dan helft automobilisten gebruikt telefoon achter het stuur 29 nov, 09:50
Afbeelding
Alcohol en verkeer moet betere plek krijgen in politieopleiding 25 nov, 12:41
Afbeelding
Maatschappelijke kosten verkeersongevallen bedragen geen 17, maar 27 miljard euro 23 nov, 16:45