Afbeelding

CBR houdt proef met doorbladeren van theorie-examen

actueel

Het CBR houdt zaterdag 18 februari in Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Eindhoven en Zwolle een proef met het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Tijdens de proef kunnen examenkandidaten door het examen bladeren. Dit wil zeggen dat de kandidaat zelf naar de volgende of vorige examenvraag kunt gaan en daarna weer terug kan naar de vraag die even geparkeerd is of die moet worden gecorrigeerd. Hiervoor kunnen ook vragen gemarkeerd worden.

Er is geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Boven in het scherm ziet de kandidaat hoeveel tijd er nog resteert. Het examenonderdeel 'Gevaarherkenning' in het theorie-examen voor de auto krijgt deze optie niet. Daar blijft dan de antwoordtijd van 8 seconden per vraag gelden. De inhoud van het examen blijft hetzelfde.
Iedereen die op een van de vijf locaties op 18 februari een theorie-examen voor auto, motor of bromfiets aflegt, doet automatisch mee aan de proef. Het resultaat wat de kandidaat behaalt is een geldig examenresultaat.
 

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 4 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1