Afbeelding

Celstraf voor dief gegevens theorie-examen

actueel

De Amsterdamse rijschoolhouder Erol C. (24) moet twaalf maanden de cel in, waarvan drie maanden voorwaardelijk, vanwege diefstal van gegevens van het theorie-examen van het CBR. Zijn twee jaar jongere broer Mert C. hielp hem en kreeg een taakstraf van 120 uur. Ook werd straf geëist tegen C's vrouw, maar die werd wegens onvoldoende bewijs vrijgesproken.

Voor het CBR is deze uitspraak, die gisteren werd gedaan, van groot belang, aangezien met deze uitspraak in de hand ook andere rijschoolhouders die zich hieraan schuldig maken, kunnen worden aangepakt. Vooral het feit dat de rechter heeft uitgesproken dat hierdoor de verkeersveiligheid groot gevaar loopt, is belangrijke winst.
C., eigenaar van rijschool Eros, gaf een leerling opdracht met een speciale spybril  opnames te maken van de theorievragen. Zij liep echter tegen de lamp omdat een medewerker van het CBR haar gedrag niet vertrouwde.
Het Openbaar Ministerie had twee jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist, maar zover wilde de rechter niet gaan.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 15 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2