Afbeelding

Nederlands wegennet beste van de wereld

actueel

Aan de kwaliteit van wegen, verkeersaanduidingen en wat dies meer zij, mankeert in Nederland weinig. In elk geval vinden de miljoenen gebruikers van de navigatieapp Waze Nederland het fijnste én veiligste land om auto te rijden. Dit geldt overigens alleen voor de wegen in de buitengebieden, waaronder snel- en provinciale wegen. In Nederlandse steden is het minder florissant gesteld.

Elk jaar publiceert Waze de 'Driver Satisfaction Index', waarbij bestuurders uit liefst 38 landen is gevraag waar het verkeer het best in elkaar steekt. Dat is dus weer Nederland. Inderdaad weer, want vorig jaar was dit ook het geval. Nederland is goed voor het rapportcijfer 7,5. Hoog scoren de veiligheid en de staat van de wegen, want daar scoort Nederland elk een 9 op. Het aantal tankstations en andere voorzieningen langs de wegen krijgt net geen 6 (5,9) en dat drukt de totaalscore.

Frankrijk is tweede
Nederland wordt op de voet gevolgd door Frankrijk (7,4) en de Vs (7,2). El Salvador is blijkbaar een drama voor een automobilist, want dat land krijgt een 2,8.
Ook is er gekeken naar een aantal steden en daarin doet Nederland het veel slechter. Amsterdam is de enige Nederlandse stad in de lijst en staat op plek 27. De fijnste stad om in de te rijden vinden de Waze-gebruikers Valence, met erna Tours en Le Mans.

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 6 uur geleden 4
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16