Afbeelding

Oud-rijschoolhouder rijdt als eerste onder breedste aquaduct van Europa door

actueel

Voormalig rijschoolhouder Herman Blüm zal voor altijd de boeken ingaan als de man die als eerste met een scootmobiel onder de Vecht door reed. Herman Blüm maakte vorige week namelijk de tocht door het nieuwe aquaduct, nog voordat er auto's mochten rijden.

Voormalig rijschoolhouder Blüm heeft er al heel wat kilometers op zitten over de A1 bij Muiden. De complete verlegging van de snelweg en de enorme bouwput van het aquaduct hebben daarom extra zijn aandacht. Hij zit vanwege de spierziekte ALS in een scootmobiel. Zijn vrienden trokken enkele weken de stoute schoenen aan en vroegen de aannemer of Herman niet als eerste met zijn scootmobiel door het nieuwe aquaduct zou mogen. En dat mocht.
Woensdag reed Herman Blüm om drie uur 's middags van de ene kant van de Vecht naar de andere. Ondertussen kreeg hij van de projectleider uitleg over het project. Hij vond het geweldig.
Het nieuwe aquaduct bij Muiden werd maandagochtend na een weekend vol werk in gebruik genomen. Helemaal vlekkeloos ging het niet. Vanwege vertragingen bij het slopen van de oude spoorbrug bij Muiderberg ging een deel van de snelweg richting Amsterdam pas uren later open dan gepland, wat zorgde voor lange files.

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 8 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16