De erehaag van zeker vijftig instructeurs. Afgelopen donderdag publiceerden we de foto van een geëmotioneerde Hans Dekkers.
De erehaag van zeker vijftig instructeurs. Afgelopen donderdag publiceerden we de foto van een geëmotioneerde Hans Dekkers.

Afzwaaiende examinator Hans Dekkers geëmotioneerd door erehaag van instructeurs

actueel

Verbaasd, overdonderd en geëmotioneerd. Dat omschrijft het beste het gevoel dat examinator Hans Dekkers had toen hij donderdagochtend door een erehaag van rijinstructeurs liep die was gevormd vanwege zijn afscheid. En het mooie is: de geliefde examinator was daarvoor jarenlang zelf instructeur en dat werk vond hij diep in zijn hart nog leuker ook, zo liet hij tegenover BN De Stem weten.
"Dan zie je vaak je eigen hand terug in je werk. Ik heb namelijk een eigen manier van werken. Zo gaat het mij niet om het geven van de juiste antwoorden, ik wil dat ze juist nadenken over de vraag. Zo stelde ik soms de vraag of je een kruispunt kan oversteken met een snelheid van 130km/h. Kandidaten antwoorden dan uiteraard met nee. Mijn antwoord? Ja, als ik links en rechts een kilometer zicht heb durf ik dat gerust. Aan aapjesgedrag heb je niet zoveel, toch?"
Maar in elk geval heeft hij zijn werk als examinator goed gedaan, want het eerbetoon was indrukwekkend. "Het is een hele aardige, geliefde man", zegt Oktay Dersuneli van autorijschool Oktay in BN De Stem. "En dat vinden alle andere rij-instructeurs ook. Dus hebben we met elkaar afgesproken om hem te verrassen met applaus en een erehaag."
Graag had Rij-instructie Dekkers een afscheidsinterview gegund, maar het CBR wil hier niet aan meewerken.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1