Afbeelding

Franse sterren kopen rijbewijs bij louche rijschool

actueel

Honderden Fransen, onder wie een groot aantal voetbalsterren en andere celebrity's, hebben in een voorstad ten westen van Parijs een rijbewijs behaald zonder enig examen te doen.

Dit blijkt nu de Franse justitie een netwerk heeft ontmanteld dat sinds 2013 naar schatting een miljoen euro heeft verdiend aan het verstrekken van ongeveer driehonderd rijbewijzen, zo meldde de krant Le Parisien zaterdag. De rijbewijzen zijn afgegeven door medeplichtigen die bij de bevoegde instantie werkten. Sleutelfiguren in deze fraude zijn de 39-jarige auto-rijschoolhouder en drie ambtenaren van het departement Hauts-de-Seine in Nanterre.
De eigenaar van de rijschool is de echtgenoot van de Franse zangeres Amel Bent. Hij had onder zijn klanten figuren uit de showbusiness, de media- en zakenwereld en de sport. Klanten stelden dat ze geen tijd hadden om rijles te nemen en examens te doen. Ze zouden zo'n 10.000 euro hebben neergeteld voor het rijbewijs.
 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1