Afbeelding

Man raakt door toedoen CBR aan lager wal

actueel

Het CBR laat zich van zijn slechte kant zien door een rijbewijs dat het na een uitspraak van de Raad van State moet teruggeven aan een inwoner uit Lith, pas na acht maanden terug te geven. Mede hierdoor is de man volgens het Brabrants Dagblad aan lager wal geraakt.

"Het CBR stort een vrachtwagenchauffeur uit Lith opnieuw in de ellende door diens rijbewijs niet tijdig te verlengen. De man dreigt hierdoor andermaal zijn baan te verliezen." Met dit intro maakt het BD korte metten met het CBR in de opstelling jegens de 52-jarige Toine Reijnders. 
Reijnders zat in januari 2012 in beschonken toestand achter het stuur van zijn personenauto. Het CBR eiste volgens het Brabants Dagblad vervolgens dat hij een alcoholslot liet inbouwen, maar de kosten kon hij niet opbrengen. Daarop werd het rijbewijs voor vijf jaar ingenomen, waardoor de man zijn werk verloor en aan lager wal raakte.
In 2014 bepaalde de Raad van State dat de Lithenaar zijn rijbewijs na twee jaar terug moest krijgen. "Het CBR gaf daar pas vorig jaar, na acht maanden, gehoor aan. Het rijbewijs werd voor een jaar verstrekt maar is nu weer verlopen, ondanks de medewerking van Reijnders aan allerlei opgelegde onderzoeken", aldus het Brabants Dagblad. Reijnders is inmiddels een procedure gestart tegen het CBR om schadevergoeding te krijgen.
Het CBR laat weten niet te reageren op deze kwestie zolang deze nog onder de rechter is. Bovendien reageert het CBR vanuit privacyoverwegingen nooit op individuele zaken.
(Bron: Brabants Dagblad)

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1