Deze Weg van de Toekomst van Wurck won onlangs een prijs.
Deze Weg van de Toekomst van Wurck won onlangs een prijs.

Deskundigen hebben nog geen idee hoe de weg van de toekomst eruit zal zien

actueel

Hoe zit de weg er in de toekomst uit? Deze vraag stelden wegbeheerders en verkeersdeskundigen zichzelf tijdens Intratraffic. Het antwoord: er is nog geen zinnig woord over te zeggen. "Er is geen masterplan en dat kan ook niet."

Coöperatieve en zelfrijdende auto's, auto's die 'connected' zijn met elkaar en met de weg, technische vondsten die al zijn gedaan en er nog komen, ontwikkelingen rond de smartphone: het kan allemaal niet op de komende jaren. Hoe dan ook gaat het verkeer de komende jaren drastisch veranderen en voor de deskundigen is het de vraag wat dit voor gevolgen heeft voor het wegontwerp. Hier zijn de geleerden het niet over eens. "Er is geen masterplan voor het wegontwerp van de toekomst en dat kan ook niet", stelt John Boender, programmamanager wegontwerp bij CROW en projectleider van de Taskforce Dutch Roads for Selfdriving Vehicles.
En Marcel Hertogh, hoogleraar Infrastructuur aan de TU Delft, laat weten: "Vervanging infrastructuur? Laten we hopen dat er geen ramp nodig is…"

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 19 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2