Afbeelding

Rijscholenkiezer roept rijscholen op verbeteringen aan te dragen

actueel

De Rijscholenkiezer roept rijscholen op met ideeën en voorstellen te komen voor verdere verbeteringen. Wensen voor verbeteringen zijn en worden nu doorgevoerd op basis van gesprekken met de brancheorganisaties BOVAG, VRB en FAM, maar ook rijschoolhouders die niet zijn aangesloten bij een branchevereniging kunnen ideeën neerleggen. Op korte termijn staan er overigens geen grote veranderingen op stapel. 

Dit zegt Nard Gilsing van TeamAlert dat de Rijscholenkiezer heeft ontwikkeld. Na een aantal doorgevoerde verbeteringen in december heeft de Rijscholenkiezer dit jaar als grootste uitdaging om het platform meer bekendheid te geven. "Voor de brancheorganisaties en het CBR is de Rijscholenkiezer inmiddels na een aantal wijzigingen het geijkte instrument geworden, maar nu moet de consument de vergelijkingssite nog vinden", aldus Gilsing.
De veranderingen die onlangs zijn doorgevoerd, betalen zich overigens al uit: het aantal bezoekers is in ruim twee maanden tijd gestegen van 7.500 naar 15.000 per maand.

Gesloten reviewsysteem
De belangrijkste verbetering – dit was ook de grootste wens in de branche - is dat er nu een gesloten reviewsysteem is. In principe kunnen alleen jongeren die daadwerkelijk bij de betreffende rijschool praktijkles volgen via het machtigingssysteem van het CBR een review schrijven. "Wanneer leerlingen het praktijkexamen willen aanvragen bij het CBR, dienen zij hun rijschool hiervoor te machtigen. Hierdoor wordt er automatisch een koppeling gelegd tussen een rijschool en de cursist en kunnen alleen deze leerlingen een review over de rijschool schrijven", legt Gilsing uit. 
Met de overstap naar het gesloten reviewsysteem is ook het reviewformulier gebruiksvriendelijker geworden en er is een zogenoemde widget geïntroduceerd waarmee rijscholen op een eenvoudige manier de score die zij hebben op de Rijscholenkiezer kunnen doorplaatsen op de eigen website.
Gilsing is tevreden over de verbeteringen en de stijging van het aantal bezoekers, maar goed kan altijd beter. "De Rijscholenkiezer draait goed, maar we blijven in samenspraak met de brancheorganisaties kijken naar optimalisatie. Dit is meteen ook een uitnodiging aan rijscholen die niet zijn aangesloten bij een brancheorganisatie om ideeën ter verbetering naar ons te versturen. We nemen alle ideeën mee voor de toekomst. Op korte termijn gaan er geen grote veranderingen plaatsvinden, maar die zijn wat ons betreft op dit moment ook niet nodig."

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 12 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2