Afbeelding

Volkswagen Rijbewijs al jaar geleden gestopt

Algemeen

Auto-importeurs met een initiatief met of voor rijscholen, dat is geen gelukkig huwelijk. Gisteren werd bekend dat de Mercedes-Benz Driving Academy (MBDA) ophoudt en naar nu blijkt is vorig jaar ook heel stilletjes een einde gekomen aan Volkswagen Rijbewijs.

Volkswagen Rijbewijs was op een andere leest geschoeid dan de MBDA. Elke rijschool die lest in een Volkswagen kon zich hierbij aansluiten. Bedoeling was de leerlingen van deze rijscholen allerlei voordelen te bieden, onder andere in de vorm van een vaardigheidstraining: de zogenoemde Safety Course. Deze was razendpopulair onder deelnemende rijscholen en er was zelfs een wachtlijst voor.
Maar vorig jaar is de stekker eruit getrokken. Voor aanbiedingen van Volkswagen kunnen rijschoolhouders natuurlijk terecht bij de dealer, maar er zijn geen exclusieve deals meer voor rijschoolhouders. 
En wat de Safety Course betreft: op de website die nog wel online is, wordt gemeld dat er gezocht wordt naar een andere partij, maar anno maart 2016 is dat nog niet gelukt. Ook kunnen rijschoolhouders die in een VW lesgeven geen Volkswagen Rijbewijs Polis meer afsluiten.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 23 uur geleden
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1