Afbeelding

Bob van Graft gaat bij CBR ICT-puinruimen

actueel

Bob van Graft, nu nog directeur dienst IT van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, stapt per 1 maart over naar het CBR waar hij als zogeheten CIO (chief information officer) puin moet ruimen.

Bob van Graft gaf bij de VU leiding aan een digitaal transformatieprogramma dat uitmondde in een strategisch plan 2020-2025. Ook voerde hij een beladen reorganisatie door bij de it-afdeling.
Bij het CBR staat Van Graft een interessante doch loodzware klus te wachten. Hier is namelijk al jarenlang de ict niet op orde en toen het grote verandertraject 'Rijgeschiktheid aan het stuur' ook faalde, was de chaos compleet.  Duizenden Nederlanders met een verlopen rijbewijs, met name ouderen, moesten of moeten nog steeds maandenlang wachten, vertrouwelijke medische dossiers belandden bij de verkeerde mensen, er was een slecht bereikbare klantenservice en de kosten rezen de pan uit.
Van Graft zal vanaf 1 maart als cio, verantwoordelijk voor de ict-organisatie, rapporteren aan algemeen directeur Alexander Pechtold die op 1 november aantrad en aan operationeel directeur Jan Jurgen Huizing (ex-UWV) die op 1 januari 2019 aan de slag ging bij het CBR.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1