Logo rij-instructie.nl

Bob van Graft gaat bij CBR ICT-puinruimen

  actueel

Bob van Graft, nu nog directeur dienst IT van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, stapt per 1 maart over naar het CBR waar hij als zogeheten CIO (chief information officer) puin moet ruimen.

Bob van Graft gaf bij de VU leiding aan een digitaal transformatieprogramma dat uitmondde in een strategisch plan 2020-2025. Ook voerde hij een beladen reorganisatie door bij de it-afdeling.
Bij het CBR staat Van Graft een interessante doch loodzware klus te wachten. Hier is namelijk al jarenlang de ict niet op orde en toen het grote verandertraject 'Rijgeschiktheid aan het stuur' ook faalde, was de chaos compleet.  Duizenden Nederlanders met een verlopen rijbewijs, met name ouderen, moesten of moeten nog steeds maandenlang wachten, vertrouwelijke medische dossiers belandden bij de verkeerde mensen, er was een slecht bereikbare klantenservice en de kosten rezen de pan uit.
Van Graft zal vanaf 1 maart als cio, verantwoordelijk voor de ict-organisatie, rapporteren aan algemeen directeur Alexander Pechtold die op 1 november aantrad en aan operationeel directeur Jan Jurgen Huizing (ex-UWV) die op 1 januari 2019 aan de slag ging bij het CBR.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten