Logo rij-instructie.nl

Helft van de mannen op verkeersborden in Genéve vervangen door vrouwen en koppels

  actueel

Jawel, de maatschappelijke trend om mannen in de ban te doen ten faveure van vrouwen en/of transgenders heeft ook de wereld van het verkeer bereikt. In Genève voeg het gemeentebestuur zich af waarom personen op verkeersborden altijd mannen zijn. Daar is geen goed antwoord op en dus is er besloten mannelijke figuren op de borden bij voetgangersoversteekplaatsen te vervangen.

In de Zwitserse stad is inmiddels ongeveer de helft van alle borden bij zebra's vervangen door exemplaren met vrouwen en stelletjes erop. Er zijn meerdere varianten, ook met zwangere en oudere vrouwen. De gemeente zegt hiermee de zichtbaarheid van vrouwen in de openbare ruimte te willen vergroten. "De alomtegenwoordigheid van mannen versterkt het idee dat sommige mensen, vooral vrouwen maar ook minderheden, minder in het openbaar thuishoren", zegt burgemeester Sandrine Salerno.
Vrouwen op verkeersborden en -lichten zijn in Nederland nog altijd een uitzondering. Enkele Nederlandse steden hebben wel de vrouwelijke figuur Sofie in verkeerslichten. Ook zijn er in sommige gemeenten speciale lichten en borden voor de LHBTI-gemeenschap.

Bron: NOS

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten