Logo rij-instructie.nl

Dj Daniël Lippens krijgt rapportcijfer 5,5 van instructrice Loret Sarelse

  actueel

Rijinstructrice Lloret Sarelse (36) uit Deventer heeft Daniël Lippens geholpen met een rijlesje. Deze dj van Radio 538 is geschorst vanwege roekeloos rijgedrag. In een livestream was te zien hoe hij een fietser aanreed. Woensdagmiddag stapte Lippens bij de rijinstructeur achter het stuur voor een opfriscursus door Apeldoorn.

Heb je het ritje met hem overleefd?
Sarelse: "Ja hoor. En de andere weggebruikers ook. Hij heeft een uurtje gereden en niet alles ging goed. Vooral zijn kruispunten kunnen veel beter. Hij reed er vaak veel te hard op af en daarom was het lastig om goed voorrang te verlenen. Ook wilde hij een keer doorrijden terwijl niet het stoplicht voor hem, maar voor fietsers op groen stond."

Reed hij net zo slecht als in de video waarin hij een fietser raakte?
"Nee, aan het einde heb ik hem een 5,5 gegeven. Voor zijn rijgedrag in de video krijgt hij een 1. Daniël krijgt een nipte voldoende omdat het voor mij niet schokkend slecht was. Ik zie dit soort rijgedrag namelijk dagelijks op de weg. Hij is echt niet de enige idioot in een auto op de weg, maar het verschil is dat zijn rijgedrag gefilmd is."

Dit is een samenvatting van een bericht uit de Stentor. Het volledige bericht kunt u hier lezen

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten