Logo rij-instructie.nl
Foto:

LBKR: 'Met staken heb je alleen jezelf en je bereikt niets'

  actueel

De LBKR laat in een bericht laten weten dat het niets ziet in de actie die het 'Rijschool Stakings Team' in maart volgend jaar wil houden op het Malieveld in Den Haag. "Wanneer een zelfstandig ondernemer gaat staken, heeft hij vooral zichzelf daarmee en wordt er niets bereikt. Een protestactie zou tot de mogelijkheden kunnen behoren om iets te bereiken, maar ook dat is voor ons op dit moment geen optie." De LBKR wil graag met het stakingsteam in gesprek, maar op een oproep is tot op heden niet gereageerd, aldus laat de vereniging weten. 

De LBKR stelt dat het sinds de oprichting en het verdergaan als vereniging sinds 28 maart dit jaar veel heeft bereikt en dat een actie op dit moment daarom niet aan de orde is. Wel herkent de LBKR zich in het gebrek aan eenheid in de branche, hetgeen volgens de organisatie juist de reden is van oprichting.
"Wij hebben ook altijd open gestaan voor andere belangenorganisaties in de rijschoolbranche. Onze insteek is: Door samen iets te ondernemen en met elkaar in gesprek te blijven bereiken we als rijschoolbranche meer! Sindsdien worden wij door het IBKI, CBR en zeker ook door het ministerie nauw betrokken bij de besprekingen over de invulling van de nieuwe WRM en andere zaken."
Vrijdag 15 november houdt de LBKR een openbare bijeenkomst in Epe.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten