Afbeelding

LBKR pleit voor module maatschappelijk ondernemen en lesprijs calculatie in opleiding

actueel

"Het zou goed zijn wanneer iedere rijinstructeur tijdens de opleiding les krijgt in maatschappelijk verantwoord ondernemerschap waarin ook het onderwerp lesprijscalculatie wordt meegenomen. Veel rijinstructeurs die van de opleiding komen hebben hier geen kaas van gegeten en beginnen als zelfstandig ondernemer. Vaak hanteert men te lage tarieven, met alle gevolgen van dien. Ook de informatievoorziening richting de consument behoeft aandacht. De consument zal zich bewust moeten zijn dat goedkoop vaak duurkoop kan betekenen."

Aldus reageert brancheorganisatie LBKR op de financiële ellende bij Verkeersschool Aalbregt. De LBKR heeft analyse gedaan naar de rijschool en concludeert dat deze met gemiddeld 42 euro veel te laag in de boom heeft gezeten. "Een goede rijschool heeft alles op orde, een goede verzekering, degelijke auto, goede begeleiding en bijscholing van de rijinstructeurs en dat zie je terug in een hogere lesprijs. Wij hebben laten uitrekenen dat een lesprijs zeker rond de 50 euro hoort te zitten. De failliet verklaarde rijschool zat daar ver onder", aldus de LBKR.
"Het is duidelijk dat de rijschooleigenaar zijn zaakjes niet op orde had en veel te laat heeft ingegrepen. Maar bedreigingen met de dood richting personeelsleden, bedrijfsleider, de eigenaar en zelfs de gezinsleden van de eigenaar kunnen natuurlijk niet."
 

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 6 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2