Logo rij-instructie.nl
Foto:

LBKR pleit voor module maatschappelijk ondernemen en lesprijs calculatie in opleiding

  actueel

"Het zou goed zijn wanneer iedere rijinstructeur tijdens de opleiding les krijgt in maatschappelijk verantwoord ondernemerschap waarin ook het onderwerp lesprijscalculatie wordt meegenomen. Veel rijinstructeurs die van de opleiding komen hebben hier geen kaas van gegeten en beginnen als zelfstandig ondernemer. Vaak hanteert men te lage tarieven, met alle gevolgen van dien. Ook de informatievoorziening richting de consument behoeft aandacht. De consument zal zich bewust moeten zijn dat goedkoop vaak duurkoop kan betekenen."

Aldus reageert brancheorganisatie LBKR op de financiële ellende bij Verkeersschool Aalbregt. De LBKR heeft analyse gedaan naar de rijschool en concludeert dat deze met gemiddeld 42 euro veel te laag in de boom heeft gezeten. "Een goede rijschool heeft alles op orde, een goede verzekering, degelijke auto, goede begeleiding en bijscholing van de rijinstructeurs en dat zie je terug in een hogere lesprijs. Wij hebben laten uitrekenen dat een lesprijs zeker rond de 50 euro hoort te zitten. De failliet verklaarde rijschool zat daar ver onder", aldus de LBKR.
"Het is duidelijk dat de rijschooleigenaar zijn zaakjes niet op orde had en veel te laat heeft ingegrepen. Maar bedreigingen met de dood richting personeelsleden, bedrijfsleider, de eigenaar en zelfs de gezinsleden van de eigenaar kunnen natuurlijk niet."
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten