Logo rij-instructie.nl

UPDATE: Gedupeerden Aalbregt starten petitie en vinden dat ook regering blaam treft

  actueel

Gedupeerden van Verkeersschool Aalbregt zijn een petitie gestart met als doel dat zij via een garantiefonds gecompenseerd worden. Ook wordt daarin uitgesproken dat zij ook de regering verantwoordelijk houden. "Dit had voorkomen kunnen worden als niet iedereen zomaar een rijschool had kunnen starten zonder enige keuring. Alles word zo onder de loep gelegd, maar zoiets belangrijks als goed leren rijden voor de veiligheid van jezelf en andere verkeersdeelnemers mag zomaar door elk willekeurig aangewezen persoon worden gegeven", laten de initiatiefnemers Lianda van Meurs schipper, Patricia Klop & Johnny van Meurs weten. Inmiddels zijn er ook Kamervragen gesteld.

"Velen van ons hebben hard gespaard en hebben er soms jaren over gedaan om hun rijbewijs te kunnen betalen. Je schaft een mooi pakket aan zodat je safe zit en je er de tijd voor kan nemen die je nodig hebt. Je kijkt er naar uit dat je binnenkort dat veelbegeerde roze pasje in bezit hebt en zelfstandig de weg op kan of eindelijk je droom beroep kan uitoefenen. Het is toch vreselijk dat deze droom en al je harde werk en spaargeld in één klap verdwenen is", schrijven de drie initiatiefnemers.Zij vinden dat er een keurmerk moet komen vanuit de staat. "De rijschool moet bij een erkend garantiefonds aangesloten zitten zodat zoiets als dit nooit meer voor hoeft te komen en er altijd naar een goede oplossing gezocht kan worden. Het moet dan in de toekomst niet meer mogelijk zijn dat een figuur zoals Ferry Aalbregt 
zomaar zijn gang kan gaan en 4000 gedupeerden achterlaat met lege handen."

Voorkomen
"Ook vinden wij dat de regering hier medeverantwoordelijk voor is. Dit had voorkomen kunnen worden als niet iedereen zomaar een rijschool had kunnen starten zonder enige keuring. Alles word zo onder de loep gelegd, maar zoiets belangrijks als goed leren rijden voor de veiligheid van jezelf en andere verkeersdeelnemers mag zomaar door elk willekeurig aangewezen persoon worden gegeven. Wij willen dat bij een faillissement of oplichting van de verkeersschool Aalbregt de gedupeerde consumenten gecompenseerd worden via een garantiefonds voor tenminste de teveel betaalde voorschotten. Of dat zij ergens anders verder kunnen lessen en daar hun rijbewijs alsnog kunnen behalen en krijgen waar zij recht op hebben", valt te lezen.

Kamervragen
Kamerlid Gijs van Dijk van de PvdA heeft intussen vragen gesteld aan de minister. Hij vindt dat Van Nieuwenhuizen moet zorgen voor de gedupeerden en hij verlangt een rijleskeurmerk om de kwaliteit te waarborgen.

Voorbedachte rade
Volgens De Telegraaf wordt steeds duidelijker dat Aalbregt alles met voorbedachte rade heeft gedaan. Hij zou momenteel in een kapitale villa in Spanje wonen en heeft die verhuizing al maandenlang voorbereid en zelfs aangekondigd. Justitie heeft inmiddels laten weten dat er een onderzoek wordt ingesteld.
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten