Logo rij-instructie.nl

'Freddy Aalbregt zal weten en voelen wat hij gedaan heeft'

  actueel

Gedupeerde leerlingen in zak en as. Pure boosheid, razernij zelfs. Al dan niet bedekte bedreigingen Geen smileys, maar alleen maar 'cryies'. En ook oproepen om te komen tot gerechtelijke stappen en om de fraudedesk te bellen. Of er sprake is van fraude is trouwens niet zeker.

Als er iets duidelijk wordt uit de speciale pagina die is aangemaakt op Facebook over het faillissement van Verkeersschool Aalbregt in Zoetermeer, dan is het dat het diepe sporen achterlaat.
"Mijn dochter zou 3 juli haar theorie examen doen. Ze had al bevestiging en alles. Net met het CBR gebeld en het is nooit betaald. We mogen het nu zelf nog betalen en anders hoeft ze niet te komen", laat een gedupeerde weten.
"Iedereen die gedupeerd is bel de fraude help desk (088) 786 73 72 hoe meer mensen er zich melden hoe beter. Dan is er nog een kans dat er een zaak van gemaakt word", zegt een ander.
En ook "Er zitten hier mensen bij die die alles doorbrieven naar Ferry Aalbregt!" Plus: "En al krijgen we geen cent terug, hij zal echt weten en voelen wat ie gedaan heeft! Geen fysiek geweld! Maar gerechtigheid zal zegevieren!"

Diensten aanbieden
Ook zijn er inmiddels rijschoolhouders die hun diensten aanbieden om in elk geval de geplande examens te kunnen afronden. Sommigen bieden die heel nobel zelfs gratis aan. Op de website van het CBR staat niets over de gevolgen, maar is begonnen met het benaderen van leerlingen van wie een examen gepland was. Wel moet iedereen zelf een lesauto regelen, maar die kosten zijn te overzien bij alle financiële leed die mensen treft die een lespakket hebben afgenomen en vooruit hebben betaald.
Inmiddels zijn er maar weinigen die het hadden zien aankomen. Aalbregt is al lange tijd lid van de VRB en tot enkele maanden geleden waren er geen problemen. Toen kwamen er opeens steeds meer klachten binnen waarop de VRB Aalbregt heeft aangesproken.

Slagingspercentage
Aalbregt kan niet bogen op goede slagingspercentages. Integendeel. Aalbregt is bekend in achttien CBR-kringen. Het laagste slagingspercentage volgens gegevens van het CBR is Spijkenisse met een gemiddeld slagigspercentage van 19 procent bij 16 examens. In Rijswijk was Aalbregt een grote speler met ongeveer  500 B-examens (inclusief alle herexamens) waarbij een slagingspercentage van 41 procent is genoteerd.

Stunten
Wel is duidelijk dat Aalbregt, die in principe een gezonde lesprijs van 42 euro per uur vroeg, nog tot op de dag voor het faillissement stuntte met aanbiedingen, mogelijk om het tij nog te keren en om snel voldoende liquide middelen binnen te halen. Hij bood 'pakketten' aan voor 1750 euro met een onbeperkt aantal lessen en inclusief examen. Dat zijn prijzen die economisch niet 'uit' kunnen en waarvan alle kenners en rijschoolhouders met een gezond inkomen vinden dat deze de branche veel schade berokkenen. Dat blijkt.

 

  
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten