Logo rij-instructie.nl
Een screenshot van de website van Verkeersschool Aalbregt.
Een screenshot van de website van Verkeersschool Aalbregt.

Rijschoolhouder Aalbregt ondergedoken na doodsbedreiging

  actueel

Zelf is hij vanwege dreigementen (er lagen kogels in zijn brievenbus) momenteel met zijn gezin en onder politiebegeleiding ondergedoken, maar de failliete Freddy Aalbregt uit Zoetermeer, die als franchisegever tientallen instructeurs voor hem had rijden in achttien gemeenten, vindt zichzelf ook een verliezer. "Voor de mensen die de bedreigingen uiten en uitvoeren in sommige gevallen vraag ik vriendelijk te beseffen dat er geen opzet in het spel is, en ook wij een verliezer zijn", schrijft hij op zijn website van zijn failliete Verkeersschool Aalbregt. Ook een aantal van zijn medewerkers zijn met de dood bedreigd, schrijft hij.

Aalbregt, die heel pijnlijk onder andere de slogan ' Bij ons bestaat NEE niet' gebruikte, biedt zijn excuses aan op de site, maar of hij hiermee weg komt zal de tijd leren. Op een speciale Facebook-pagina laten leerlingen namelijk niet na om de eigenaar aan de schandpaal te nagelen en er zijn gedupeerden die al eerder en akkefietje hebben gehad met de rijschool. "Heb al wat vorige problemen gehad met hem maar dit is toch wel echt het hoogtepunt. Het ergste is nog dat er €2000,- wordt betaald wat veel geld is voor iedereen en dit nu gewoon is weggegooid kan natuurlijk niet! Dit was al mijn spaargeld en moet nu weer opnieuw gaan sparen om rijlessen te moeten nemen!", schrijft een gedupeerde leerling.
Volgens Hart van Nederland werd vanochtend rond 11 uur op de zakelijke groepsapp van de eigenaar aangegeven dat Verkeersschool Aalbregt failliet is. Aalbregt bleek spoorloos, waarna de instructeurs besloten geen les meer te geven. Dat heeft in een aantal gevallen ook tot een serieuze bedreiging geleid.

Niet in het buitenland
Aalbregt ontkent dat hij met een zak geld met de noorderzon is vertrokken. "Het verhaal dat ik persoonlijk met al het geld zou zijn vertrokken naar het buitenland is een verzinsel. De afgelopen week heb ik alle mogelijkheden onderzocht en geprobeerd om de zaak te redden. Helaas werd deze poging vannacht abrupt afgebroken na nachtelijk bezoek en hebben wij hierdoor niet alles kunnen afronden."

Verliezers
Volgens hem kent het verhaal alleen maar verliezers. "Wij hebben voornemens om zover mogelijk de opgelopen schade te beperken. Voor de leerlingen, maar ook de instructeurs die zijn getroffen. Ik kan niet anders dan mijn excuses aanbieden naar alle betrokkenen. Ook wij zijn alles kwijt en kunnen vrijwel geen kant meer op. Voor de mensen die de bedreigingen uiten en uitvoeren in sommige gevallen vraag ik vriendelijk te beseffen dat er geen opzet in het spel is, en ook wij een verliezer zijn. Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik dit betreur en mij schaam voor het omvallen van ons mooie bedrijf, waar we met zijn allen zo hard voor gewerkt hebben. Ik bied iedereen nogmaals mijn excuses aan", aldus Aalbregt.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten