Logo rij-instructie.nl
Foto:

Advies Galan Groep: Staakt het vuren op het CBR

  actueel

De Galan Groep predikt rust rond het CBR. 'Het heeft geen zin om de druk op het CBR verder te vergroten", meldt het adviesbureau in een rapport over het CBR.

De Galan Groep heeft het proces dat moet leiden tot een CBR dat alles op orde heeft doorgelicht en komt tot de conclusie dat er nog veel werk moet worden verzet, maar dat in principe haalbaar moet zijn. Vandaag berichtten we hier reeds over.

Geduld en begrip
Opvallend is echter dat de Galan Groep alle betrokkenen en ook de politiek adviseert om de rust te bewaren en om het CBR niet verder aan te vallen. "Het oplossen van de problemen zal van cliënten van het CBR en de politiek vragen om geduld en begrip. Dit ondanks het feit dat zij het probleem zeker niet hebben veroorzaakt, maar dat dit bij het CBR zelf ligt. Het CBR is zich hiervan voldoende bewust en het heeft geen zin om de druk op het CBR verder te vergroten. Het tegendeel lijkt eerder waar. Hoe paradoxaal ook gegeven de ervaringen van het afgelopen jaar, vraagt de huidige situatie om vertrouwen van de opdrachtgever I&W en van de politiek." Dit vertrouwen krijgt het CBR vooralsnog van verantwoordelijk minister Van Nieuwenhuizen.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten