Afbeelding

Bestuurders roze auto maken meeste brokken

actueel

Erg veel zullen er niet zijn, maar als u met uw leerling een roze Chevrolet tegenkomt in het verkeer, pas dan extra goed op. Bestuurders van een roze auto veroorzaken namelijk de meeste aanrijdingen in vergelijking met andere automobilisten en dat geldt op merkniveau voor bestuurders van een Chevrolet.

Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars ontvangen schadeclaims van hun klanten naar aanleiding van aanrijdingen met andere automobilisten en hiermee kan het  Centrum voor Verzekeringsstatistiek in kaart brengen welke automerken en -kleuren de meeste aanrijdingen veroorzaken.

Roze
De 'gevaarlijkste kleur' auto om tegen te komen is roze. 2,35 procent van de roze auto's in Nederland heeft in 2018 een ongeval veroorzaakt. Bruine auto's staan op 2 met 2,28 procent en  crème op 3 met 2,19 procent. bestuurders in groene auto's maken de minste brokken met 1,9 procent, maar ook geel (1,77 procent) en oranje (1,83 procent) scoren laag. Wat de oorzaak is, is niet helder. De suggestie dat roze auto's onveiliger zijn omdat ze relatief meer dor vrouwen worden bereden gaat niet op, want dit geldt ook voor gele en oranje auto's.

Chevrolet
Na Chevrolet is Suzuki met 2,39 procent het 'gevaarlijkste merk', gevolgd door MercedesBenz met  2,26 procent. helemaal onderaan – of bovenaan, het is maar hoe jet het bekijkt – staan bestuurders van een MINI met 1,56 procent, met daarboven Skoda (1,70 procent) en Hyundai (1,80 procent). Ook in deze statistieken valt geen enkele lijn te ontdekken.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1