Logo rij-instructie.nl
Ook dit jaar kun je weer auto's testen tijdens de nationale Rijschooldag.
Ook dit jaar kun je weer auto's testen tijdens de nationale Rijschooldag.

Nationale Rijschooldag op dinsdag 18 juni in Den Bosch

  actueel

Een rijtest bij het CBR: hoe werkt dat? Wat is het verschil tussen rijvaardigheid en rijgeschiktheid? Waarop baseert het CBR de rijgeschiktheid van een kandidaat? Martin Kooiman, deskundige rijtesten bij het CBR, beantwoordt deze vragen tijdens een workshop op de Nationale Rijschooldag op dinsdag 18 juni.

"Van ADHD tot spierziekten: iedere aandoening is anders en dat vraagt om maatwerk van het CBR. In deze workshop laten we zien hoe dit leidt tot verschillende rijtesten. We geven een indruk hoe een rijtest er uit kan zien en waar we een kandidaat op beoordelen. Na afloop weet u precies hoe u een kandidaat kunt voorbereiden op een rijtest."

Vier gratis workshops
Naast deze sessie staan er nog drie workshops op het programma: IBKI geeft uitleg over de Praktijkbegeleiding en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde vertelt over de hervorming van de rijopleiding in Vlaanderen. Tenslotte geeft de KNMV tips voor de motorrijles. Wil je een van deze sessies bijwonen? Schrijf je dan nu in voor de Nationale Rijschooldag en meld je aan voor een workshop.

En verder
- Schuif aan bij het Ondernemersontbijt en krijg tips van experts die jou helpen om je rijschool nog beter te laten draaien.
- Volg een van de gecertificeerde WRM-bijscholingen.
- Maak testritten in de nieuwste lesauto's en breng je stem uit voor de Lesauto van het Jaar 2020.
- Ontmoet toeleveranciers en maak kennis met hun innovatieve producten op de beurs.

Inschrijven en locatie
De komende editie wordt gehouden bij 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch. Er is voldoende parkeergelegenheid. Deze locatie ligt bovendien op loopafstand van treinstation 's-Hertogenbosch. Inschrijven is gratis en kan via de website van de Nationale Rijschooldag.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten