Logo rij-instructie.nl
Gerda van Voorst, Sandra Konings en Eric Leenheer (vrnl) vormen het bestuur van het broodfonds.
Gerda van Voorst, Sandra Konings en Eric Leenheer (vrnl) vormen het bestuur van het broodfonds.

Broodfonds groeit, maar er kunnen er nog meer bij

  actueel

Het eerste broodfonds 'De Noodstop' in de rijscholenbranche startte medio december met 26 rijschoolhouders en inmiddels hebben zich 33 ondernemers bij het broodfonds aangesloten. Het maximumaantal deelnemers is 50, dus: "Er kunnen er absoluut nog een paar bij. Graag zelfs."

Dit zegt de Apeldoornse rijschoolondernemer Sandra Konings die voorzitter is van het broodfonds. Erik Leenheer en Gerda van Voorst zijn de andere bestuursleden. De drie hebben recent een vergadering gevolgd bij het broodfonds in Utrecht om daarmee nog beter de weg te kunnen vinden in de specifieke bestuurstaken die hierbij horen. 
De Noodstop komt uit de koker van de LBKR en is een financieel vangnet voor, in dit geval, rijschoolhouders die geen dure arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen of willen betalen, maar die bij ziekte wel verzekerd willen zijn van een inkomen. Een broodfonds bestaat doorgaans uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elkaar in alle opzichten vertrouwen.

Geen ziekmeldingen
Tot nu toe zijn er geen ziekmeldingen geweest, hetgeen Konings tot grote tevredenheid stemt. "Niemand heeft nog aanspraak gemaakt op een uitkering uit het fonds, met als gevolg dat we een mooie pot aan het opbouwen zijn."

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten