Afbeelding

BOVAG helpt met verkoop of aankoop bedrijf

actueel

BOVAG helpt leden met de verkoop van hun bedrijf middels het nieuwe concept BOVAG-matchmaking. Dit geldt voor alle afdelingen binnen BOVAG, dus ook voor rijscholen.

BOVAG-matchmaking brengt vraag en aanbod samen van zowel aankoop als verkoop van bedrijven. Het is een besloten omgeving, exclusief voor BOVAG-leden met serieuze aan- of verkoopplannen.

Aanmelden
Aanmelden kan op een speciale site, waarna een adviseur contact opneemt.  Deze adviseur ondersteunt in het opstellen van een zoekprofiel of van een bedrijfsprofiel. Wanneer deze is gemaakt, gaat de adviseur op zoek naar een mogelijke match.
Dit pakt hij grondig aan. Zo kijkt hij eerst of het bedrijf verkoopbaar is. Wat is de winstverwachting op de lange termijn? Zijn er leverancierscontracten die sterk resultaatbepalend zijn en zijn deze overdraagbaar? De tweede stap is om te kijken hóe het bedrijf kan worden verkocht. Wat is de juridische vorm en zit er onroerend goed bij? Vervolgens kijkt de adviseur wat het vermogen en inkomen van de ondernemer zal zijn nadat zijn bedrijf is verkocht. Dan pas gaat de overname-adviseur op zoek naar een koper. Als hij deze heeft gevonden, bekijkt hij wie de belangen van de koper of verkoper kan vertegenwoordigen. 

Niet verkoopbaar
Het kan zo zijn dat in de eerste fase al blijkt dat het bedrijf niet verkoopbaar is. In dat geval ondersteunt BOVAG bij het opstellen van een beëindigingsplan. Daarbij kunnen ook de andere diensten van BOVAG worden ingeschakeld, zoals loopbaancoaching voor het begeleiden van en naar werk of hulp wanneer er een bestemmingsplan voor het te verkopen bedrijfspand moet worden gewijzigd en BOVAG Ledenadvies voor juridisch advies op onder andere dealercontracten. 

Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 uur geleden 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5