Afbeelding

BTW-plicht op rijles vervalt niet

actueel

Rijlessen blijven belast met btw. Dit is het gevolg van een uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Een rijschoolhouder uit Duitsland had gevraagd om vrijstelling van btw omdat hij meent dat rij-onderwijs hetzelfde uitgangspunt heeft als gewoon onderwijs dat wel is vrijgesteld van btw. Het Hof ging hier niet in mee.

De Duitse rijschoolhouder stelde zich op het standpunt dat er tegenwoordig vrijwel geen beroep meer is waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt, dus horen volgens hem rijlessen tot de primaire levensbehoeftes, net als regulier onderwijs. Nadat de Duitse belastingdienst de man in het ongelijk gesteld, werd de zaak in hoger beroep doorgespeeld naar het Europees Hof van Justitie en dat bepaalde dat een rijles tocht iets ander is.   

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21