Afbeelding

Met de wachttijden is het lek definitief boven

actueel

Het is weer eens heel wat anders, wat beters vooral: lyrische verhalen over de korte wachttijd. Het AD schreef er gisteren over. Het intro is veelzeggend en veelbelovend ineen: "Wie in de Drechtsteden volgens zijn rijinstructeur goed genoeg kan rijden om voor het eerst op te gaan voor zijn rijbewijs B, kan al binnen een week komen opdraven bij het CBR voor zijn examen."

Iedereen in deze branche weet dat het met de wachttijden de afgelopen jaren behoorlijk uit de hand was gelopen, een wachttijd langer dan de afgesproken zeven weken waas eerder regel dan uitzondering. Maar het lek is definitief boven. "Vooralsnog lijkt die wachtrij flink te zijn geslonken", bericht het CBR aan het AD. "Mensen die zich vorige week meldden om voor de eerste keer af te rijden voor hun rijbewijs B, moeten gemiddeld in Nederland 3,6 weken wachten tot ze hun praktijkexamen ook daadwerkelijk af kunnen leggen.

Zeven weken
Alleen in Venlo-Blerick en Spijkenisse is de wachttijd momenteel zeven weken, zo leert een blik op de laatste cijfers. Utrecht, Kerkrade, Zoetermeer en Barendrecht noteren zes weken. Drenthe is het beste jongete van de klas, want hier zitten alle vier oproepplaatsen op één week. Een uitblinker is ook Rijswijk, waar de lange wachttijden het langst duurden, maar waar nu een acceptabele tijd van vier weken wordt aangehouden.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 20 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2