Peter van Neck (links) droeg vorig jaar de voorzittershamer van de VRB over aan Eric Bakker, maar die heeft deze nu weer ingeleverd.
Peter van Neck (links) droeg vorig jaar de voorzittershamer van de VRB over aan Eric Bakker, maar die heeft deze nu weer ingeleverd. Foto: Hans Peijs

BREAKING: Voorzitter VRB stapt op en penningmeester stopt

actueel

DIT IS EEN AANGEPAST BERICHT

Bij belangenorganisatie VRB is afgelopen week voorzitter Eric Bakker opgestapt. Ook penningmeester Henry Schouten heeft zijn functie neergelegd, maar dat is het gevolg van het verlopen van zijn zittingstermijn. Oud-voorzitter en huidig vicevoorzitter Peter van Neck neemt tijdelijk de honneurs waar als voorzitter. De werkzaamheden van de penningmeester worden tijdelijk door de op dit gebied ervaren echtgenoot van algemeen bestuurslid Yvette Schelle-de Wit vervuld.

Dit bleek gisteren bij de algemene ledenvergadering die werd gehouden in huis Het Bosch in Lexmond. Bakker en Schouten waren niet aanwezig bij de vergadering.
Veel meer dan dat de twee geen deel meer uitmaken van het dagelijks bestuur van de VRB werd niet gemeld. "Eric heeft enige tijd met mij meegelopen voordat hij voorzitter werd. Het eerste half jaar ging alles goed, maar daarna verdween het plezier bij hem", was het enige dat Van Neck erover kwijt wilde omdat hij dit zo met Bakker heeft afgesproken. De leden vonden de gang van zaken vreemd, maar ze moeten het er voorlopig mee doen.
Het is niet duidelijk wanneer er nieuwe bestuursleden komen. Die moeten nu worden benaderd.
  

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 3 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1