Logo rij-instructie.nl
Irma van den Berg, Renée Koster en René Ungerer (vrnl) geloven heilig in het Rijleskeurmerk.
Irma van den Berg, Renée Koster en René Ungerer (vrnl) geloven heilig in het Rijleskeurmerk.

Is Rijleskeurmerk opmaat naar officieel Rijscholenregister?

  actueel

Vanaf vandaag is het mogelijk om het Rijleskeurmek aan te vragen. Aan welke eisen een rijschool moet voldoen om het Rijlskeurmerk te mogen dragen, staat uitvoerig beschreven  op www.rijleskeurmerk.nl. Daar staan ook de tarieven voor deelname. Dit bedraagt voor een éénpitter 300 euro per jaar.

Het Rijleskeurmerk, dat wordt uitgevoerd door het Centrum voor Certificatie in Alphen aan den Rijn en dat is ontwikkeld door rijschoolhoudster Irma van den Berg die ook al jarenlang medewerkster is aan Rij-instructie, gaat in het nieuwe jaar van start. De komende weken zal het  Rijleskeurmerk een aantal keer in het nieuws komen. Zo wordt er op maandag 7 januari aandacht aan geschonken in het televisieprogramma Radar. Verder worden in januari op feestelijke wijze de eerste certificaten afgegeven aan de drie pilotbedrijven.
Op 8 februari zal bij een bijeenkomst van LBKR aandacht aan het Rijleskeurmerk worden geschonken.

Gesprekken
Verder wordt, naar verluidt, onderzocht of het Rijleskeurmerk de opmaat kan zijn voor het een officieel erkend certificaat in de branche. Tijdens de behandeling van de vernieuwde WRM in de Tweede Kamer onlangs werd een motie van Matthijs Sienot (D66) aangenomen waarin wordt verzocht de mogelijkheden te onderzoeken voor een rijscholenregister. René Ungerer van het Centrum voor Certificatie wil deze geluiden bevestigen, noch ontkennen. 

Vijf redenen
Volgens het Rijleskeurmerk zelf zijn er vijf redenen waarom het goed is om deel te nemen aan het Rijleskeurmerk:
- U kunt zich profileren als gecertificeerde rijschool.
- (Aspirant) leerlingen weten dat uw rijschool jaarlijks op kwaliteit wordt beoordeeld door een onafhankelijke organisatie.
- U krijgt een pagina op onze website waarop u meer over uw rijschool kunt vermelden.
- U kunt in uw eigen berichtgeving gebruik maken van uw certificaat en het keurmerk logo gebruiken in uw bedrijfsuitingen.
- U ontvangt het Rijleskeurmerk sticker voor op de lesauto(s) en kantoorpand.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten