Logo rij-instructie.nl
Sandra Konings, van autorijschool Konings in Apeldoorn, is voorzitter van het broodfonds. Hier tekent zij een van de contracten.
Sandra Konings, van autorijschool Konings in Apeldoorn, is voorzitter van het broodfonds. Hier tekent zij een van de contracten.

Eerste broodfonds is een feit

  actueel

Het eerste broodfonds in de rijscholenbranche is een feit. Afgelopen vrijdag ondertekenden 26 rijschoolhouders in restaurant 't Jagershuis in Lage Vuursche het contract waarmee zij gezamenlijk het broodfonds vormen. Op 1 april kunnen weer nieuwe rijschoolhouders worden toegevoegd en daarna elk kwartaal weer. "En zo hopen we op de vijftig te komen", zegt de Apeldoornse rijschoolhoudster Sandra Konings, voorzitter van het broodfonds.

Het broodfonds voor rijschoolhouders komt uit de koker van de LBKR en is een financieel vangnet voor, in dit geval, rijschoolhouders die geen dure arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen of willen betalen, maar die bij ziekte wel verzekerd willen zijn van een inkomen.
Een broodfonds bestaat doorgaans uit minimaal twintig en maximaal vijftig ondernemers, die elkaar in alle opzichten vertrouwen. Elke maand storten zij een vast bedrag op een persoonlijke broodfondsrekening. Samen vormen deze rekeningen een 'pot' en wie langdurig (maximaal twee jaar) ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Ondernemers die uit het broodfonds stappen, krijgen hun saldo mee.


 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten