Afbeelding

Nieuwe website met alle verkeersregels

actueel

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een nieuwe website gelanceerd met een uitleg over alle verkeersregels en verkeersborden en ook wat geschiedenis. De aanleiding is het gegeven dat bij 52 procent van de verkeersdeelnemers de kennis over verkeersregels ver weggezakt is.  Zo weet 52 procent niet wat de maximum snelheid is in een woonerf. Ook weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep.

Op de website wordt het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) duidelijk uitgelegd. Aan de hand van situaties met foto's en tips en verrijkt met borden wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd zodat bezoekers hun verkeerskennis kunnen opfrissen. Er zijn vier categorieën: 'stel een vraag', 'verkeersborden en tekens', 'terug in de tijd ' en 'thema's.'

Dagelijks gebeld
VVN komt met deze website tegemoet om meer te weten te komen over (nieuwe) verkeersregels. Dagelijks wordt VVN gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten en door het hele land houdt de VN opfriscursussen over de theorie achter het verkeer. Deze worden goed bezocht. De online opfriscursus VVN.nl/opfriscursus kent na drie jaar een bezoekersaantal van ruim 700.000. " Met deze website geeft VVN op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Vragenstellers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kenden. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader", laat Alphons Knuppel, directeur a.i. VVN weten.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1