Foto: Politie Ede
Foto: Politie Ede

Jongen (16) ramt lesauto waardoor examen moet worden afgelast

actueel

Een geval van joyriding is rijschool Antonio in Ede gisterochtend opgebroken. Een 16-jarige jongen had stiekem de Opel Corsa van zijn moeder meegenomen en reed hard tegen de lesauto aan. De lesauto raakte total loss, waardoor een examen van een leerling van Antonio dat om 11 uur stond gepland niet kon doorgaan.  

Omstreeks 8.45 uur uur vertrok rijinstructeur Antonio vanaf een parkeerplaats op de Bovenbuurtweg in Ede. Plots kwam er een Opel Corsa van rechts die op Antonio botste.
De klap was dusdanig groot dat de airbags bij de lesauto uitgingen. De man in de Opel Corsa heeft even kort gekeken of Antonio nog in leven was, waarna hij er snel ervandoor ging. Dit zonder politie of ambulance te bellen en zonder zijn eigen gegevens achter te laten.
Voor een leerling van Antonio was het ongeval extra zuur, want hij kon niet afrijden.
Antonio heeft veel hoofdpijn van de klap en laat tegen het AD weten dat hij al zijn lessen voor volgende week gaat cancelen. Voor de eenpitter is dit een hard gelag.   

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 12 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1