Afbeelding

CBR wil 'minder gedoe' bij Gezondheidsverklaring

actueel

Het CBR streeft naar 'minder gedoe' bij het beantwoorden van de vragen over de Gezondheidsverklaring op Mijn CBR.

Dit zegt Petra Delsing, algemeen directeur van het CBR, onder veel meer in een interview in de eerstvolgende editie van Rij-instructie die zaterdag op de mat ligt bij de abonnees. 
Over de aanvraag van een Gezondheidsverklaring (sinds november vorig jaar moeten kandidaten deze zelf regelen op Mijn CBR) is veel gedoe en veel onvrede. In de vorige editie van Rij-instructie brak columnist en eigenaar van rijschool Fly-Over in Den Haag Theo Vuijk nog met veel verve een lans voor een betere procedure. Volgens Delsing is er al het nodige verbeterd en komt er nog meer aan. "We vragen veel gerichter uit, waardoor we mensen ook beter kunnen verwijzen en mensen minder 'gedoe' zullen gaan ervaren. En er gaat nog meer volgen op dit gebied, zoals uitbreiding van de informatie over wat je doet als je een ziekte of aandoening hebt of krijgt. Nu is dat als eerste voor diabetes ingevuld op onze nieuwe website. Verder hebben we onderzoeken geïnitieerd of nemen we volop deel aan innovatieve projecten."

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 2 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs gisteren
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1