Logo rij-instructie.nl
Op de website van de Tweede Kamer staat helder dat de Kamer tot en met maandag 3 september met reces is.
Op de website van de Tweede Kamer staat helder dat de Kamer tot en met maandag 3 september met reces is.

En weer is behandeling van de wijziging van de WRM uitgesteld

  actueel

En weer gaat er een streep door een geplande behandeling in de Tweede Kamer van de wijziging van de WRM. Deze staat nog steeds op de agenda, maar gaat niet door. Het is de zoveelste vertraging. Wanneer de WRM nu op de agenda komt, is niet bekend.

De reden voor de vertraging is niet helder en opvallend genoeg staat de behandeling nog steeds op de agenda, maar de behandeling is definitief uitgesteld. De laatste keer dat de behandeling door de politiek was uitgesteld, was 27 juni jl. Toen besloot de commissie Infrastructuur en Waterstaat dat de WRM plenair moet worden behandeld. In een reactie op Rij-instructie.nl lieten de voorzitters van de FAM en VRB toen weten zwaar teleurgesteld te zijn dat de zaak weer vertraagd is. "We hebben nu het bange vermoeden dat de streefdatum van deze wijziging WRM, die stond voor 1 januari 2019, wederom niet gehaald gaat worden", zei VRB-voorzitter Eric Bakker. En Ruud Rutten, voorman van de FAM, reageerde aldus: "Dit toont weer eens aan dat onze branche blijkbaar niet belangrijk genoeg is voor de politiek. Wij zijn al sinds 2013 bezig met de WRM en nu zijn we nog niks opgeschoten."

In gesprek met Kamerleden
Voor de stichting LBKR, die altijd openlijk twijfelde of deze datum overeind zou blijven staan, is het uitstel daarentegen koren op de molen. Op 8 september kunnen rijschoolhouders en organisaties namelijk op initiatief van de LBKR in gesprek met de Kamerleden Maurits von Martels (CDA), Roy van Aalst (PVV) en Cem Lacim (SP) en dat is door het uitstel opeens niet meer mosterd na de maaltijd. De kans is dan ook groot dat de Kamerleden de nodige vragen krijgen over de praktijkbegeleiding.
Alle rijschoolhouders zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst, die zaterdag 8 september om 13.00 uur in herberg De Klomp in Vilsteren in Overijssel wordt gehouden.  

Meer berichten