Logo rij-instructie.nl

CBR heeft 'over het hoofd gezien' dat AltaConsult niet meer keurt in Den Haag

  actueel

BERICHT IS AANGEPAST OP 23 AUGUSTUS

AltaConsult (medische expertise) doet al enige tijd geen keuringen meer in verband met de gezondheidsverklaring in de regio Den Haag. "Het CBR heeft dat over het hoofd gezien", laat mevrouw Blonden namens het secretariaat op Facebook weten. Het is niet bekend hoeveel leerlingen van rijscholen hierdoor ten onrechte hebben gewacht voordat ze er terecht konden.

De verwarring is wel verklaarbaar. AltaConsult voert diverse keuringen uit in het kader van onder andere de gezondheidsverklaring en heeft volgens de eigen website vestigingen in Almere, Den Haag en Utrecht. Maar de vestiging Den Haag is sinds enige tijd hiervan uitgesloten, zo laat het bureau weten. In Almere en Utrecht kun je hier wel voor terecht. Een nadere toelichting van het bureau konden we  niet krijgen want er is niemand telefonisch bereikbaar, zo laat een antwoordapparaat weten.
We hebben het CBR om een reactie gevraagd. Die wordt op het moment dat we die hebben aan dit artikel toegevoegd.

Storing
Volgens het CBR heeft het CBR dit gegeven niet over het hoofd gezien, maar is een storing in de IT-systemen de reden voor het probleem. "Het klopt dat deze psychiater geen keuringen meer in Den Haag doet. Dat is al twee jaar zo. Wij zijn daarvan op de hoogte en hebben daarom ook geen kandidaten meer doorverwezen. Door een storing in ons oude systeem zijn er afgelopen weken toch een tiental klanten naar Den Haag doorverwezen. Dat gebeurt nu niet meer. Gelukkig heeft de psychiater ons daarover direct geïnformeerd en hebben wij de klanten meteen naar een andere psychiater doorverwezen. In het nieuwe systeem dat wij nu stapsgewijs aan het invoeren zijn komt dit probleem niet voor", laat het CBR weten.
 

Meer berichten