Logo rij-instructie.nl

VVN: 'Laat kinderen eerste week zelf naar school gaan en let op'

  actueel

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op om hun kroost de eerste week niet mer de auto naar school te brengen. "Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend zodat we kans op ongevallen verkleinen", aldus VVN-directeur a.i. Alphons Knuppel

Zodra het werk begint en ook de scholen starten, is het voor iedereen weer even wennen aan de drukte in het verkeer. In de zomer rijden de helft minder auto's op de weg. Na de vakantie loopt dit weer op naar 8 miljoen auto's. Deze 'nieuwe' drukte zorgt in september voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico's minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol. Als automobilist goed om te weten wanneer je ze eens een rare manoeuvre ziet maken.

Oproep
"Naast verkeerseducatie op school is verkeersopvoeding thuis net zo belangrijk. Ik roep daarom alle ouders op om de route naar school voorafgaand en bij de start van het nieuwe schooljaar samen met hun kinderen naar school te fietsen of te lopen", aldus Knuppel.

Meer berichten