Afbeelding

'Mijn CBR' lijdt onder DDoS-aanval op DigiD

actueel

AANGEPAST BERICHT

De DDoS aanval op DigiD heeft ertoe geleid dat examenkandidaten afgelopen woensdag minder makkelijk 'Mijn CBR' konden bereiken. De problemen zijn inmiddels verholpen. De aanval heeft bijna twaalf uur geduurd. Hoewel vanochtend nog op de website van het CBR stond dat de systemen hinder ondervonden van de DDoS-aanval, was het probleem rond 22.00 uur gisteravond verholpen.

DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Met een DDoS aanval maken heel veel computers – vaak vanaf verschillende locaties ter wereld – verbinding met één server. De server is het doelwit: de mensen achter de computers proberen deze server traag te maken of in het ergste geval onbereikbaar te maken. Een dergelijke aanval veroorzaakt men door een server te overspoelen met webverkeer.
De aanval die verspreid was over drie dagen, was gericht op Logius, een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse zaken. Hierdoor was DigiD amper nog bereikbaar. En daardoor was 'Mijn CBR' net zo slecht onbereikbaar, want hier moet je inloggen met je DigiD. Volgens het CBR waren alleen kandidaten die wilden reserveren voor het theorie-examen, het machtigen van de rijschool en het aanvragen van de gezondheidsverklaring de dupe.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 4 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1