Logo rij-instructie.nl

CBR heeft nieuwe moderne website

  actueel

Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar sinds vanochtend beschikt het CBR over een nieuwe website die 'fris en fruitig' en bij de tijd is. Speciale aandacht is er voor de rijschoolzoeker, maar op die pagina moet nog wel wat worden verbeterd.

De nieuwe website is een stuk moderner en makkelijker toegankelijk dan de vorige website. Los van de nieuwe 'look and feel' is er ook inhoudelijk het nodige veranderd. Zo is nu niet meer te vinden hoe lang de reserveringstermijn is. De zoekopdracht 'reserveringstermijn praktijkexamen' bijvoorbeeld levert geen bruikbare hit op.
Ook is de bedoeling dat de consument makkelijker en goede rijschool vindt, maar die functie behoefte nog enige finetuning. Eén snelle proef op de som met de zoektermen 'Weesp, auto, slagingspercentage oplopend, boven 50 procent' levert een groot aantal hits op, waaronder inderdaad één in Weesp, maar ook rijscholen in Eindhoven en zelfs Maastricht.

Zoeken
Ook de balk waarmee je onder de button Filteren kunt aangeven hoeveel examens een rijschool per jaar minimaal moet afnemen verdient nog wat aandacht. Met de schaalverdeling die er nu is, is het bijvoorbeeld vrij lastig om bijvoorbeeld een relatief klein getal aan te geven. En de balk loopt tot en met 5639 terwijl er geen rijschool in Nederland is die dit aantal eerste examens haalt, bij lange na niet zelfs. 
Bijzonder is wel dat op een andere balk het slagingspercentage kan worden ingegeven en daarmee zijn in één klap alle namen te zien zijn van de ongeveer 1500 rijscholen die een slagingspercentage hebben van minder dan 20 procent. Dit zijn de rijscholen waarvan het CBR beweert dat ze door hun lage slagingspercentage mede oorzaak zijn van de te lange reserveringstermijnen.
Verder staan de veertien rijbewijstips hoe je een goede rijschool kunt vinden op de site en op een zichtbare plek bovendien: op de homepage staat een button waarmee je meteen kunt doorklikken naar deze tips.
 

Meer berichten