Afbeelding

Eén op honderd sollicitanten wordt examinator

actueel

Getalsmatig is glashelder waarom het CBR steeds lastiger nieuwe examinatoren kan vinden: er solliciteren te weinig mensen om de gaten te kunnen opvullen.

De ervaring van het CBR is dat van de honderd sollicitanten uiteindelijk één nieuwe examinator overblijft. Vorig jaar solliciteerden achtduizend mensen en dit jaar tot nu toe vijfduizend, hetgeen ertoe leidt dat werving in deze twee jaar tot nu toe 130 nieuwe examinatoren oplevert. Alleen dit jaar zijn al 112 nieuwe examinatoren om de wachtlijsten weg te werken nodig en opgeteld bij de zestig van vorig jaar, is het tekort verklaard. Er moest dus een tandje worden bijgeschakeld om mensen te werven.
Dit blijkt uit navraag bij het CBR naar de stand van zaken met betrekking tot de aanstelling van nieuwe examinatoren.
Eerder vandaag werd bekend dat het CBR de opleiding tot examinator heeft laten certificeren tot MBO4/HAVO-niveau. Het CBR verwacht hierdoor meer geschikte kandidaten te kunnen vinden voor de functie van examinator.
Als iemand de opleiding tot B-praktijkexaminator met succes afrondt, heeft hij of zij voortaan het juiste opleidingsniveau.  
 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 16 uur geleden
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1