Afbeelding

Voor 80 euro koop je in Polen een vals rijbewijs

actueel

Voor tachtig euro koop je in Polen via internet een vervalst Nederlands rijbewijs. De politiek vindt dat niet moet kunnen en de VVD heeft inmiddels vragen gesteld aan minister Grapperhaus.

De zaak kwam aan het rollen door de stichting Chauffeurstoekomst die een rijbewijs bestelde met de foto van premier Mark Rutte, en daarmee naar actualiteitenprogramma EenVandaag liep. Chauffeurstoekomst, dat een onderdeel is van CNV Vakmensen,  maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid in ons land als gevolg van chauffeurs uit andere EU-landen. Toen de stichting ter ore kwam dat je voor 80 euro een rijbewijs kunt kopen, nam ze de proef op de som en het bleek te werken.

De VVD heeft er inmiddels vragen over gesteld. "Het verspreiden van valse rijbewijzen is strafbaar en bovendien levensgevaarlijk. Wie weet welke gekken er op de weg zitten met zo'n neppapiertje. En dan heb ik het nog niet eens over mogelijke identiteitsfraude", laat Kamerlid Foort van Oosten in het AD weten.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1