Patricia Nijman: "Blij dat ik dit voor de weduwe van Henk heb kunnen regelen'

actueel

Patricia Nijman kijkt met een goed gevoel terug op alle inspanningen die zij heeft gedaan rond de uitvaart van Henk Reinink. "Ik heb een voldaan gevoel en ben blij dat ik dit heb kunnen doen voor de weduwe", blikt ze terug.

Henk Reinink kwam op 1 mei tijdens een rijles om het leven bij een noodlottig ongeval in Bussum. De leerlinge die hij lesgaf wist uit de auto te vluchten, maar voor Henk was het te laat. Direct na het ongeval kwamen er veel reacties binnen uit de rijscholenbranche, waarbij Patricia Nijman zich spontaan aanbood om zaken te regelen. En dat deed ze geweldig. "Ik heb allereerst de vrouw van Henk kunnen helpen met de afhandeling van examens en zaken aangaande de leerlingen, want zij heeft totaal geen benul van wat een rijschool allemaal inhoudt. Verder kwam er veel op me af aangaande de uitvaart en ook dat ging goed. Ik was trots op al die instructeurs die bij de uitvaart aanwezig waren."
Patricia heeft zelf een rijschool in Venhuizen en komt uit een totaal ander gebied dan waar Reinink lesgaf (Eemnes). "Dat maakte het misschien wat makkelijker, want ik kende Henk persoonlijk nauwelijks."

Nog contact

Patricia is er overigens nog steeds mee bezig. "Niet alle leerlingen hebben gereageerd, maar de examens hebben we afgehandeld en één leerling heeft al met goed gevolg examen gedaan. En ik heb ook nog contact met de weduwe, onder andere om een film van de uitvaart te overhandigen die een collega uit Eemnes heeft gemaakt."

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 4 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1