Logo rij-instructie.nl

Niet vijfhonderd, maar nul verkeersdoden is ambitie van minister

  actueel

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat laat de ambitie om in Nederland maximaal 500 verkeersdoden te hebben los. de reden is dat de ambitie nul moet zijn, en niet vijfhonderd. "Het voelt heel raar om 500 als ambitie te hebben. Ik heb daar nooit een goed gevoel bij gehad'', vertelt zij tegen het AD.

Vandaag werd bekend dat In 2017 613 mensen zijn omgekomen in het verkeer, 16 minder dan in 2016. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Een kwart van de fietsslachtoffers verongelukte op een e-bike. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Het is weer voor het eerst dat het aantal verkeersdoden daalt naar nu dus 613. de ambitie van Van Nieuwenhuizens voorganger Schultz was maximaal 500 verkeersdoden in 2020. dat aantal wordt waarschijnlijk niet gehaald, maar los daarvan is die ambitie volgens de bewindsvrouw niet goed. "De ambitie moet gewoon nul zijn, ook al weet je dat je dat nooit kunt halen. Dus voortaan geldt 'zero tolerance'. Die omslag gaan we nu met zijn allen maken.''

Reageer als eerste
Meer berichten