Logo rij-instructie.nl

Onderzoek naar nieuwe testmethode Alzheimer-patiënten

  actueel

De SWOV zoekt 65-plussers voor het testen van een methodiek die onderscheid kan maken tussen mensen met de ziekte van Alzheimer die nog geschikt zijn om auto te rijden en mensen die dit beter niet meer kunnen doen.

Het instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wil meer te weten komen over hoe we kunnen voorspellen of mensen met beginnende ziekte van Alzheimer nog veilig kunnen autorijden en wil daarvoor onder meer ouderen aan een neurologisch van ongeveer vier uur onderzoek onderwerpen. Ook vraagt SWOV de deelnemers om een rijtest van een uur op de weg (deze vindt plaats op de dichtstbijzijnde CBR-locatie) af te leggen en om gedurende twee maanden met een camera in de eigen auto te rijden. Deze activiteiten worden binnen achttien maanden drie keer uitgevoerd. Ook moeten de deelnemers een vragenlijst invullen.

Deelnemers moeten ouder zijn dan 65, niet dement zijn, geen aandoening hebben die de rijgeschiktheid beïnvloedt en minstens 1x in de week zelfstandig autorijden.
Gegadigden, die voor alle inspanningen 100 euro krijgen, kunnen zich aanmelden via mailadres onderzoek@swov.nl met daarin naam, leeftijd én telefoonnummer.

Reageer als eerste
Meer berichten